Wie is Joost

Wie is Joost

Thuis stonden de maquettes, die mijn vader had gemaakt, op de kast zodat ik er niet aan kon komen. Dat heeft mij zo gefascineerd dat ik dacht: Ik ga ze zelf wel maken!
Tijdens mijn studie bouwkunde mocht ik de eerste echte maquette bouwen. Ik wist meteen dat ik hier mijn vak van wilde maken. Na mijn studie kon ik bij een maquettebouwer aan de slag en toen ik de kans kreeg om voor mezelf te beginnen hoefde ik niet lang na te denken. Ik zit nu al meer dan 25 jaar in het vak en werk nog steeds met veel plezier aan maquettes. Ze zeggen vaak: Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Bij mij is dat zeker het geval.

Mijn andere hobby heeft te maken met de Land Rover Defender. Jaren ben ik in het bezit geweest van een Defender 110, model Tomb Raider. Van dit model rijden er wereldwijd maar 250 rond. Na het proeven aan het offroad rijden heb ik het besluit genomen een echte offroadversie aan te schaffen (genaamd The Huge!). Hiermee ben ik verschillende beproevingen door de modder aangegaan. En natuurlijk moesten er ook schaalmodellen gemaakt worden van beide Defenders. Welke elders op deze website te bekijken zijn.